• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Palmboom Yucca Faxoniana - 60kg
Yucca Faxoniana 60kg

Ben je op zoek naar een bijzondere Yucca? De Yucca Faxoniana staat ook wel bekend als de Faxon Yucca of Palmilla en staat bekend om zijn grote bladeren.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
549,-
Vaste lage prijs
Of 183,00 in 3 termijnen 0% rente
Toeslag 39,95
Levertijd 1-3 werkdagen
Trusted Shops
Productomschrijving

Ben je op zoek naar een bijzondere palm? De Yucca Faxoniana staat ook wel bekend als de Faxon Yucca of Palmilla. Deze palmboom is oorspronkelijk afkomstig uit het Noord-Oosten van Mexico. Het is een langzaam groeiende palm die wel bladeren kan krijgen van 1,5 meter. Ook kan de Yucca Faxoniana bloeien, dan komt er een grote witte klokvormige bloem uit het midden die tot 2,5 meter hoog kan worden. Al met al; een bijzondere Yucca! 

Winterhard
De Yucca Faxoniana is een winterharde Palm die temperaturen kan verdragen tot -16. Deze palmboom moet bij strenge vorst tijdig afgedekt worden met een winterhoes.

Standplaats Yucca Faxoniana
De Yucca Faxoniana is een plant die van warmte houdt. Deze palmboom kan het beste in de volle zon gezet worden en houdt van een beschutte plek met goede doorlaatbare grond.

Onderhoud Yucca Faxoniana
De Yucca Faxoniana is een onderhoudsvriendelijke palmboom die weinig onderhoud nodig heeft. Bij deze palmboo-m groeien de nieuwe bladeren uit de kruin en de stam groeit langzaam. De onderste bladeren kunnen weggeknipt worden als ze niet meer mooi zijn.

Waterbehoefte
De Yucca Faxoniana heeft niet heel veel water nodig. De waterbehoefte is natuurlijk wel afhankelijk de grote van de boom en het weer. In de zomer moet deze Yucca welk regelmatig water hebben, maar niet teveel. In de wintermaanden moet je wachten tot de grond droog aanvoelt, dan kun je de yucca weer wat water geven. Door je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de Yucca water nodig heeft.

Snoeien
Bij de Yucca Faxoniana hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de palmboom en zorgt voor mooie groene bladeren. De palmboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Alles wat je wil weten
Bloeiperiode
Zomer
Winterhard
Ja
Potmaat
50cm
Onderhoud
Weinig
Bloemen
Ja
Winterhard tot °C
tot °C-16
Giftig
Nee
Standplaats
Volle zon
Waterbehoefte
Weinig
Voeding
Ja
Vruchten
Nee
Hoogte
100-150 cm
Geschikt voor binnen
Nee
Snoeien
Voorjaar
Groenblijvend
Ja
Gewicht
60kg
Yucca Faxoniana - 60kg
549,- Prijs per stuk