• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
Home Vijgenboom Vijgenboom - Ficus Carica - stamomvang 14-16 cm

Vijgenboom Ficus Carica

Vijgenboom Ficus Carica

Deze vijgenboom staak ook wel bekend als de Ficus Carica en heeft een van 14-16 cm met een totale hoogte van ca. 140 cm inclusief pot. De vijgenboom geeft een zoete donkere vijgen die heerlijk smaken.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
129,-
Prijs per stuk
Toeslag 29,95
Levertijd 1 - 3 werkdagen
Trusted Shops

Productomschrijving

Altijd al een vijgenboom in je tuin willen hebben? De vijgenboom is een inheemse boom die oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en West-Azië komt. De vijgen worden tegenwoordig wereldwijd gekweekt en is een veelzijdige vrucht die om verschillende manieren gegeten kan worden. De vijgenboom staat bekend om zijn mooie brede kroon van bladeren en is winterhard.

Winterhard
De vijgenboom is zeer winterhard en kan in de volle grond temperaturen van -18 verdragen. In de pot kan het tot een temperatuur van -10. Dek bij strenge vorst de vijgenboom tijdig af met een winterhoes.  

Standplaats Ficus Carica
Een vijgenboom staat het liefst op een beschutte plek op het zuiden of in halfschaduw. Vijgenbomen hebben ook een voorkeur voor een goed gedraineerde, voedselrijke grond en vereisen voldoende water.

Onderhoud Ficus Carica
De Ficus Carica is een onderhoudsvriendelijke vijgenboom die weinig onderhoud nodig heeft. De vijgenboom hoeft ook niet vaak gesnoeid te worden.

Waterbehoefte
De Vijgenboom heeft veel water nodig en mag niet uitdrogen. In de zomermaanden heeft deze boom elke dag wel een goede scheut water nodig. Het leuke aan de vijg is dat je goed kunt zien als hij te weinig water krijgt. De bladeren beginnen meteen te hangen bij te weinig water, als je hem daarna weer genoeg water geeft zullen de bladeren weer “normaal” worden.

Snoeien
De vijgenboom hoeft eigenlijk niet gesnoeid te worden. De uitlopers kunnen indien gewenst teruggesnoeid worden, de winterperiode is hiervoor het meest geschikt als er geen vorst is. Eventuele dode takken kunnen er dan ook uitgeknipt worden.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de vijgenboom en de vruchten. De vijgenboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Groenblijvend
Nee
Snoeien
Winter
Vruchten
Ja
Waterbehoefte
Veel
Onderhoud
Gemiddeld
Bloeiperiode
Voorjaar
Giftig
Nee
Bloemen
Nee
Voeding
Ja
Eetbaar
Ja
Potmaat
38 cm
Stamhoogte
60 cm
Geschikt voor binnen
Nee
Gewicht
50 kg
Winterhard
Ja
Stamomvang
14 - 16cm
Standplaats
Volle zon
Winterhard tot °C
tot °C-16
Hoogte
100-150 cm
Vijgenboom - Ficus Carica - stamomvang 14-16 cm
129,- Prijs per stuk
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies