• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
Home Palmboom Palmboom - Rhapis Excelsa

Palmboom Rhapis Excelsa

Palmboom Rhapis Excelsa

De Rhapis Excelsa, ook wel de Bamboepalm genoemd heeft een hoogte van 100cm inclusief pot.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
69,95
Prijs per stuk
 
Verzendkosten Gratis verzending
Trusted Shops

Productomschrijving

De Rhapis Excelsa is een mooie palm die zowel buiten als binnen kan staan? Deze palmboom wordt in Nederland ook wel de Bamboepalm genoemd. Deze boom staat bekend om zijn mooie stam en unieke bladeren. Deze palmboom doet het erg goed in de schaduw en doet het in de woonkamer ook nog erg goed. De Rhapis Excelsa is ook nog eens luchtzuiverend.

Winterhard
De Rhapis Excelsa is een winterharde Palm die temperaturen kan verdragen tot -8. Deze palmboom moet bij strenge vorst tijdig afgedekt worden met een winterhoes of op een warme plek neergezet worden.

Standplaats Rhapis Excelsa
De Rhapis Excelsa kan goed in de schaduw staan en is minder geschikt voor de volle zon. Als deze palm teveel zonlicht krijgt kunnen de bladeren iets geel worden. Deze palmboom is ook een goede kamerplant. Als de palmboom geen nieuwe bladeren meer geeft, dan staat hij te donker.  

Onderhoud Rhapis Excelsa
De Rhapis Excelsa is een onderhoudsvriendelijke palmboom die weinig onderhoud nodig heeft. Bij deze palmboom groeien de nieuwe bladeren uit de kruin en de stam groeit langzaam. De onderste bladeren kunnen weggeknipt worden als ze niet meer mooi zijn.

Waterbehoefte
De Rhapis Excelsa heeft een redelijke waterbehoefte en het is belangrijk dat die niet uitdroogt. Een teken van te weinig water is dat het blad begint te hangen. Bij teveel water beginnen de punten van de palm te verkleuren. Door regelmatig je vinger goed in de aarde te steken kun je goed merken of de grond te droog of te nat is.

Snoeien
Bij de Rhapis Excelsa hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de palmboom en zorgt voor mooie groene bladeren. De palmboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Giftig
Nee
Groenblijvend
Ja
Voeding
Ja
Eetbaar
Nee
Waterbehoefte
Gemiddeld
Snoeien
Gehele jaar
Vruchten
Nee
Onderhoud
Gemiddeld
Bloemen
Nee
Potmaat
35 cm
Geschikt voor binnen
Ja
Gewicht
10 kg
Winterhard
Ja
Winterhard tot °C
tot °C-4
Standplaats
Schaduw
Hoogte
50-100 cm
Palmboom - Rhapis Excelsa
69,95 Prijs per stuk
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies