• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
Home Palmboom Palmboom - Nannorrhops Ritchiana

Palmboom Nannorrhops Ritchiana

Palmboom Nannorrhops Ritchiana

De Palmboom Nannorrhops Ritchiana is een bijzondere Palm. Hij is 80-100 cm hoog en winterhard tot - 10 (op een droge plek).

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
139,-
109,-
Prijs per stuk
 
Verzendkosten Gratis verzending
Trusted Shops

Productomschrijving

Nannorrhops Ritchiana, ook bekend als de blauwe palm, is een soort palmboom die inheems is in de woestijngebieden van Centraal-Azië en Pakistan. Het is een zeer langzaam groeiende, droogtetolerante plant die tot 5 meter hoog kan worden. De bladeren zijn blauwgrijs van kleur en staan in een cirkelvormig patroon bovenaan de stam.

Winterhard
De Nannorrhops Ritchiana is winterhard tot -10 in droge grond. Het is verstandig om deze palmboom tijdig af te dekken met een winterhoes.

Standplaats Nannorrhops Ritchiana
De Nannorrhops Ritchiana houdt van veel zon en het kan bijna niet warm genoeg zijn. Deze palmboom moet dan ook in de volle zon geplaatst worden.

Onderhoud Nannorrhops Ritchiana
De Nannorrhops Ritchiana is een onderhoudsvriendelijke palmboom die weinig onderhoud nodig heeft. Bij deze palmboom groeien de nieuwe bladeren uit de kruin. De onderste bladeren kunnen weggeknipt worden als ze niet meer mooi zijn. De palmboom moet in een goed gedraineerde grond geplaatst worden.

Waterbehoefte
De Nannorrhops Ritchiana heeft niet veel water nodig en mag ook zeker niet te nat staan. In de zomermaanden moet deze palm licht vochtig blijven. Door regelmatig je vinger goed in de aarde te steken kun je goed merken of de grond te droog of te nat is. Het is verstandig om deze palmboom op een wat hogere plek in de tuin te zetten zodat niet altijd het water er naar toe stroomt.

Snoeien
Bij de Nannorrhops Ritchiana moeten alleen de onderste bladeren weggeknipt worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de palmboom en zorgt voor mooie groene bladeren. De palmboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Bloeiperiode
Voorjaar
Giftig
Nee
Bloemen
Nee
Voeding
Ja
Eetbaar
Nee
Groenblijvend
Ja
Snoeien
Gehele jaar
Vruchten
Nee
Waterbehoefte
Gemiddeld
Onderhoud
Gemiddeld
Geschikt voor binnen
Nee
Gewicht
15 kg
Potmaat
35 cm
Winterhard
Ja
Standplaats
Volle zon
Winterhard tot °C
tot °C-8
Hoogte
50-100 cm
Palmboom - Nannorrhops Ritchiana
109,- Prijs per stuk
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies