• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Welke soorten palmbomen zijn er?

Welke soorten palmbomen zijn er?

Palmbomen zijn prachtige, tropische bomen die bekend staan om hun elegante uiterlijk en weelderige bladeren. Er bestaan talloze soorten palmbomen die over de hele wereld voorkomen, elk met zijn eigen unieke kenmerken en aanpassingsvermogen aan verschillende klimaten. We hebben een aantal verschillende palmbomen die ook geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat en die goed bij ons in de tuin gezet kunnen worden!

Kokospalm (Cocos Nucifera)
Een van de meest bekende palmbomen is de kokospalm (Cocos nucifera). Deze iconische boom is te vinden in tropische kustgebieden en wordt gekweekt voor zijn veelzijdige vruchten, de kokosnoten. De kokospalm biedt niet alleen voedsel en drinken, maar ook materialen voor bouw- en ambachtstoepassingen. Deze palmboom overleefd alleen in een Tropisch klimaat en doet het in Nederland helaas niet goed. Gelukkig hebben we genoeg andere soorten die dat wel kunnen!

Trachycarpus Fortunei (Chinese Waaierpalm)
De Trachycarpus fortunei is één van de meest bekende palmbomen die winterhard is en het goed doet in ons klimaat. Deze palmboomsoort komt oorspronkelijk uit het zuidoosten van China. Deze palmboom staat bekend om zijn elegante, waaiervormige bladeren en wordt vaak gewaardeerd vanwege zijn decoratieve waarde in landschapsontwerp en tuinen over de hele wereld. De Chinese waaierpalm kan een hoogte bereiken van ongeveer 16 meter, met een stam die bedekt is met karakteristieke vezelige bladresten. De bladeren van deze palmboom zijn groot, waaiervormig en diep ingesneden. Ze hebben een groene kleur en kunnen een redelijk groot worden. De bladeren vormen samen een mooie groene kroon; het hele jaar door!

Chamaerops Humilis (Europese Dwergpalm)
De Chamaerops Humilis is ook populaire palmboom die het erg goed doet in ons klimaat. De Chamaerops humilis, ook wel bekend als de Europese dwergpalm, is een palmboomsoort die inheems is in de mediterrane regio's van Europa. Deze palmboom staat bekend om zijn compacte formaat en zijn vermogen om goed te gedijen in zowel warme klimaten als gematigde streken.

De Chamaerops humilis heeft een trage groeisnelheid en kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 meter. Hij heeft een dikke, stekelige stam bedekt met vezelige bladresten, die een unieke textuur en karakter geven aan de boom. De bladeren van deze palmboom zijn waaiervormig en hebben een frisgroene kleur. Ze zijn diep ingesneden en geven de boom een weelderige en exotische uitstraling. De Chamaerops Humilis kan op veel verschillende plaatsen in de tuin gezet worden. Hij groeit zelfs goed op een plek met schaduw.

Phoenix Canariensis (Canarische Dadeldpalm)
De Canarische Dadelplam (Phoenix canariensis), ook wel bekend als Canarische dadelpalm, komt van nature voor op de Canarische Eilanden. Deze palmboom staat bekend om zijn imposante formaat en rechtopstaande, stijve bladeren. Hij wordt vaak gebruikt in landschapsarchitectuur en geeft een exotische uitstraling aan tuinen en parken. De palmboom is winterhard tot -6 en moet hierdoor wel overwinteren. Desondanks is het een erg leuke palmboom voor in je tuin.

Yucca Rostrata
De Yucca Rostrata is een bijzondere palmboom die afkomstig is uit het Noorden van Mexico. Deze palmboom staat bekend om zijn bijzondere kenmerken; het is zeker geen standaard palmboom! De Yucca kan maar liefst 3 tot 4 meter hoog worden, maar groeit erg traag. Bovenop de stam bevindt zich een dichte rozet van lange, stijve bladeren in een blauw-grijze kleur die naar buiten vallen. De bladeren zijn smal en puntig, waardoor een strakke maar toch ook speelse uitstraling geven.

De Yucca Rostrata is winterhard tot -18 en doet het erg goed in ons klimaat. Ook als water geven niet je grootste hobby is! Deze palmboom moet namelijk niet zoveel water hebben. Uit de kruin groeit een imposante bloem als de Yucca oud genoeg is.

Naast deze soorten zijn er nog talloze andere palmbomen die het erg goed doen in ons klimaat; neem gerust een kijkje op onze website. Alle palmbomen en de actuele voorraad zijn hier te vinden. Voor alle soorten palmbomen moet je bij TropicTrees zijn, wij helpen je graag verder met onze expertise!
    14-07-2023 14:37     Reacties ( 11 )
Reacties (11)
 nina -  25-03-2024

jullie zijn dom ze gaan me nooit ontslaan hahahah

 flore -  25-03-2024

ja dat klopt

 lisa -  25-03-2024

tess is veel leuker man

 flore -  25-03-2024

ja dat klopt

 krijn -  25-03-2024

die flore heeft gelijk nina hangt de hele tijd op ze moet ontslagen worden

 nina -  25-03-2024

niet

 lisa -  25-03-2024

wel

 nina -  25-03-2024

dit klopt allemaal niet

 lisa -  25-03-2024

het klopt wat flore zegt

 flore -  25-03-2024

nina sluit de chat elke keer

 flore -  25-03-2024

er zijn meer soorten op ander website en de live chat is bad kwalitie