• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Palmboom Palmboom - Trachycarpus Wagnerianus
Palmboom Trachycarpus Wagnerianus

Palmboom Trachycarpus Wagnerianus

Deze Palmboom, ook wel bekend als de Wagnerpalm of Trachycarpus Wagnerianus heeft een stamhoogte van 15-25 cm en een totale hoogte van ca. 80 cm inclusief pot.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
Maak je bestelling compleet
Voeding
Voeding
€ 7,50
69,95
Vaste lage prijs
Of 23,32 in 3 termijnen 0% rente
Bestellen
Verzendkosten Gratis verzending
Levertijd 1 - 3 werkdagen
Trusted Shops
Productomschrijving

Altijd al een winterharde Palmboom in je tuin willen hebben? De Trachycarpus Wagnerianus is een zeer onderhoudsvriendelijke Palmboom. Deze palmboom staat ook wel bekend als de Wagnerpalm en komt van oorsrpong uit Japan. De Trachycarpus Wagnerianus heeft korte stijve bladeren en een donkergroene kleur. De bladeren van deze palmboom zijn erg sterk, hierdoor is deze palmboom goed bestand tegen wind. Ons klimaat is dan ook uitermate geschikt voor deze palmboom. Deze Palmboom is verkrijgbaar in verschillende stamhoogtes.

Winterhard
De Trachycarpus Wagnerianus is winterhard in de volle grond tot -18 en in bak tot -10. Deze palmboom kun je zonder problemen in de winter buiten laten staan. Indien het in de winter erg koud wordt kan de palmboom afgedekt worden met een winterhoes.

Standplaats Trachycarpus Wagnerianus
De Trachycarpus Wagnerianus staat het liefst op een zonnige plek die licht beschut is. Deze palmboom doet het erg goed in de volle grond, maar in pot is ook geen enkel probleem.

Onderhoud Trachycarpus Wagnerianus
De Trachycarpus Wagnerianus is een onderhoudsvriendelijke palmboom die weinig onderhoud nodig heeft. Bij deze palmboom groeien er continu nieuwe bladeren uit de kern, als die bladeren lang genoeg zijn beginnen ze te hangen. De onderste bladeren worden op den duur bruin doordat ze in de stam komen te zitten. Als de onderste bladeren bruin zijn kunnen deze weggeknipt worden. De bladeren in de stam kunnen in het voorjaar en zomer weggeknipt worden.

Waterbehoefte
De Trachycarpus Wagnerianus heeft een redelijke waterbehoefte en het is belangrijk dat de boom niet uitdroogt. In de zomermaanden kan de Wagnerianus elke dag wel wat water gebruiken. Let er wel op dat de boom niet teveel water krijgt. Bij teveel water worden de punten van de palmboom bruin of zwart. Bij te weinig water gaan de bladeren hangen. Door regelmatig je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de boom nog vochtig genoeg is en niet te droog staat.

Snoeien
Bij de Trachycarpus Wagnerianus hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de palmboom en zorgt voor mooie groene bladeren. De palmboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Alles wat je wil weten
Bloemen
Nee
Voeding
Ja
Stamhoogte
15-25 cm
Eetbaar
Nee
Hoogte
50-100 cm
Waterbehoefte
Gemiddeld
Snoeien
Gehele jaar
Vruchten
Ja
Winterhard
Ja
Geschikt voor binnen
Nee
Onderhoud
Gemiddeld
Bloeiperiode
Voorjaar
Winterhard tot °C
tot °C-16
Potmaat
32 cm
Giftig
Nee
Standplaats
Volle zon
Groenblijvend
Ja
Gewicht
10 kg
Palmboom - Trachycarpus Wagnerianus
69,95 Prijs per stuk
Bestellen
Bestellen