• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Palmboom Palmboom - Blauwe Dadelpalm
Palmboom Blauwe Dadelpalm

Palmboom Blauwe Dadelpalm

De Trithrinax campestris staat ook wel bekend als de Blauwe Dadelpalm en kan maar liefst tot 5 meter hoog worden. Dit duurt echter wel heel lang, het is namelijk een zeer langzame groeier.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
Maak je bestelling compleet
Voeding
Voeding
€ 7,50
129,-
Vaste lage prijs
Of 43,00 in 3 termijnen 0% rente
Bestellen
Verzendkosten Gratis verzending
Trusted Shops
Productomschrijving

De Trithrinax campestris is een bijzondere palm die goed tegen de kou kan. Deze palmboom is afkomstig uit Zuid-Amerika en kan erg hoog worden, maar hij groeit in dit klimaat erg langzaam. Deze meerstammige palmboom komt in uitzonderlijke gevallen ook als enkele stam voor. De bladeren van deze palmboom hebben een zilverblauwe kleur en op de stam zitten veel stekels.

Winterhard
De Trithrinax campestris is winterhard tot -12. Het is verstandig om deze palmboom tijdig af te dekken met een winterhoes.

Standplaats Trithrinax campestris
De Trithrinax campestris houdt van veel zon en het kan bijna niet warm genoeg zijn. Deze palmboom moet dan ook in de volle zon geplaatst worden.

Onderhoud Trithrinax campestris
De Trithrinax campestris is een onderhoudsvriendelijke palmboom die weinig onderhoud nodig heeft. Bij deze palmboom groeien de nieuwe bladeren uit de kruin. De onderste bladeren kunnen weggeknipt worden als ze niet meer mooi zijn. De palmboom moet in een goed gedraineerde grond geplaatst worden.

Waterbehoefte
De Trithrinax campestris heeft niet veel water nodig en mag ook zeker niet te nat staan. In de zomermaanden moet deze palm licht vochtig blijven. Door regelmatig je vinger goed in de aarde te steken kun je goed merken of de grond te droog of te nat is. Het is verstandig om deze palmboom op een wat hogere plek in de tuin te zetten zodat niet altijd het water er naar toe stroomt.

Snoeien
Bij de Trithrinax campestris moeten alleen de onderste bladeren weggeknipt worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de palmboom en zorgt voor mooie groene bladeren. De palmboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Alles wat je wil weten
Bloeiperiode
Voorjaar
Winterhard
Ja
Stamhoogte
15-20 cm
Onderhoud
Weinig
Waterbehoefte
Gemiddeld
Winterhard tot °C
tot °C-12
Giftig
Nee
Standplaats
Volle zon
Geschikt voor binnen
Nee
Voeding
Ja
Vruchten
Nee
Hoogte
50-100 cm
Potmaat
30 cm
Snoeien
Gehele jaar
Groenblijvend
Ja
Gewicht
15 kg
Palmboom - Blauwe Dadelpalm
129,- Prijs per stuk
Bestellen
Bestellen