• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Overige Musa Basjoo - Bananenboom
Musa Basjoo Bananenboom

Musa Basjoo Bananenboom

Altijd een bananenboom in je tuin willen hebben? De Musja Basjoo is de meeste winterharde bananenboom die er is.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
149,95
Vaste lage prijs
Of 49,98 in 3 termijnen 0% rente
 
Toeslag 39,95
Trusted Shops
Productomschrijving

Ben je op zoek naar een echte mediterrane boom? De Musa Basjoo is de meest bekende Bananenboom en is zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat. Deze bananenboom groeit snel en heeft grote leerachtige bladeren die meteen een tropische sfeer geven aan je tuin. Het is in Nederland wel mogelijk om de bananenboom in bloei te krijgen, maar de vruchten worden helaas niet vaak rijp. Het blijft echter een super gave boom!

Winterhard
De Musa Basjoo is in de volle grond winterhard tot -10. De bananenboom moet hierdoor in de winter meestal wel ingepakt worden. Hoe beter hij is ingepakt, hoe mooier hij weer in het voorjaar wordt. De bladeren van de bananenboom worden voor de winter wel altijd bruin, deze moeten dan ook gesnoeid worden.

Standplaats Musa Basjoo
De Musa Basjoo houdt van een zonnig plek in de tuin. Het beste is ook om deze boom op een beschutte plek te plaatsen, door de grote bladeren zijn ze iets gevoeliger voor harde wind.

Onderhoud Musa Basjoo
De Musa Basjoo heeft wel wat onderhoud nodig. Het is namelijk een dorstige plant die redelijk veel water nodig heeft, ook moet de boom in de winter ingepakt worden bij redelijke vorst.

Waterbehoefte
De Musa Basjoo is een dorstige plant en heeft redelijk veel water nodig. Het is belangrijk om de boom niet te laten uitdrogen. Door regelmatig je vinger goed in de aarde steken merk je snel of de boom te droog of te nat staat.

Snoeien
De Musa Basjoo moet elk jaar gesnoeid worden. De bladeren worden in de herfst bruin en moeten weggeknipt worden, dan blijft alleen de stam nog over. In het voorjaar komen er weer mooie nieuwe bladeren uit.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de Bananenboom en geeft een mooie kleur aan het blad. De Musa Basjoo heeft alleen voeding nodig in het groeiseizoen van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Alles wat je wil weten
Bloeiperiode
Geen
Winterhard tot °C
tot °C 0
Potmaat
35 cm
Giftig
Nee
Standplaats
Volle zon
Bloemen
Nee
Voeding
Ja
Stamhoogte
140 - 160 cm
Eetbaar
Nee
Hoogte
250-300 cm
Waterbehoefte
Gemiddeld
Snoeien
Winter
Vruchten
Nee
Winterhard
Nee
Geschikt voor binnen
Nee
Onderhoud
Gemiddeld
Stamomvang
40 - 50 cm
Groenblijvend
Nee
Gewicht
60 kg
Musa Basjoo - Bananenboom
149,95 Prijs per stuk