• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Palmboom Chamaerops Humilis Vulcano
Toon filters
Filters
Toon resultaten

Chamaerops Humilis Vulcano

 


 
Bezig met laden...
2 Producten

 


 


Tropic Trees

Chamaerops Humilis Vulcano, een prachtige plant!

De chamaerops humilis vulcano is een variant op de gewone chamaerops humilis. Deze soort heeft wat steviger blad dat aan de bovenkant donkergroen is en van de onderkant grijs/zilver van kleur. Deze palm komt van oorsprong uit een klein eiland in de Middellandse Zee genaamd Vulcano, vandaar ook zijn naam. 

 

Wat is de beste standplaats chamaerops humilis vulcano?

De chamaerops vulcano moet op een zonnige plek staan met minimaal 4 uur zonlicht (mag ook meer), direct zonlicht zorgt voor extra groei. De plant kan zowel binnen als buiten staan. Buiten in de tuin of op een zonnige plek voor het raam zijn geschikte plekken voor de palm. De palm kan het beste op een beschutte plek staan in een pot of in de volle grond. De chamaerops humilis vulcano is winterhard tot -10 in bak en -18 in de volle grond. Het is belangrijk dat de plant niet te nat staat in de winter, zorg dus voor een relatief droge plek of gaten in de pot zodat het water weg kan lopen.

Tropic Trees

Hoe hou je de chamaerops humilis vulcano gezond?

Deze palm heeft een redelijke waterbehoefte. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig is, wanneer je merkt dat de grond weer droog wordt dan is dat het moment om hem weer water te geven. Geef elke keer kleine beetjes water zodat de palm dit in alle rust op kan nemen. Bruine of gele bladeren zijn vaak het gevolg van een water tekort. Zorg ervoor dat de wortels niet in een laag water komen te staan, dit kan zorgen voor wortelrot en daardoor sterft de chamaerops vulcano af. Daarom is het van belang om de palm kleine beetjes water per keer te geven, hiermee voorkom je het afsterven van de palm.

Hoe groot wordt de chamaerops humilis vulcano?

De chamaerops vulcano is een middelmatige groeier, in het begin groeit hij redelijk snel maar wanneer hij volwassener wordt groeit hij minder snel. De humilis vulcano is een makkelijke plant die opgroeit als een bossige struik. De palm kan een uiterste hoogte van 8 meter maar meestal blijft het hier in Nederland 1 a 2 meter. In de volle grond kan de palm een hoogte behalen van 5 meter. De palm stelt weinig eisen aan de bodem, hij groeit namelijk op verschillende soorten grond erg goed. Als je hem gaat verplanten kan je toch eventueel het beste humus en wat koemestkorrels onder de grond mengen. Dit zorgt voor een goede wortelontwikkeling en een goede opname van de meststoffen.