• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Overige Callistemon - struik - hoogte 60 cm
Callistemon struik

Callistemon struik

Deze Callistemon ook wel bekend als de Rode Lampenpoetser of Citrinus Splendens heeft een totale hoogte van ca. 60 cm inclusief pot.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
Maak je bestelling compleet
Voeding - 250g
Voeding - 250g
€ 7,50
39,95
Vaste lage prijs
Of 13,32 in 3 termijnen 0% rente
Bestellen
Verzendkosten Gratis verzending
Levertijd 1 - 3 werkdagen
Trusted Shops
Productomschrijving

Ben je op zoek naar een groenblijvende struik met rode bloemen? De Callistemon staat ook wel bekend als de Lampenpoetser en heeft langwerpige groene bladeren. De Lampenpoetser bloeit vanaf de zomer t/m het najaar. De Lampenpoetser heeft zijn naam de danken aan de lange bloeiaren, die lijken op kwastjes waarmee vroeger lampen werden schoongemaakt.

Winterhard
De Lampenpoetser is matig winterhard, tot -4. Het is dus een ideale kuipplant die op de koude winterdagen wel beschut weggezet moet worden.

Standplaats Lampenpoetser
De Lampenpoetser houdt van een zonnige en beschutte plek in de tuin. Als de Lampenpoetser in de ochtend schaduw heeft is dit geen probleem.

Onderhoud Lampenpoetser
De Lampenpoetser heeft weinig onderhoud nodig. Het is alleen belangrijk om te zorgen dat de boom niet helemaal uitdroogt.

Waterbehoefte
De Lampenpoetser heeft een gemiddelde waterbehoefte. Het is belangrijk om de struik niet te laten uitdrogen. Door regelmatig je vinger goed in de aarde steken merk je snel of de boom te droog of te nat staat.

Snoeien
De Lampenpoetser kan teruggesnoeid worden na de bloei in het najaar. Je kunt hem terugsnoeien tot het eerste oog. Vanaf dit punt gaat de struik weer uitlopen. In de wintermaanden moet deze struik zeker niet gesnoeid worden.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de Lampenpoetser en geeft een mooie kleur aan het blad. De Lampenpoetser heeft alleen voeding nodig in het groeiseizoen van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Alles wat je wil weten
Bloeiperiode
Voorjaar
Winterhard tot °C
tot °C-4
Potmaat
17 cm
Giftig
Nee
Standplaats
Half Schaduw
Bloemen
Ja
Voeding
Ja
Eetbaar
Nee
Hoogte
50-100 cm
Waterbehoefte
Gemiddeld
Snoeien
Najaar
Vruchten
Nee
Winterhard
Nee
Geschikt voor binnen
Nee
Onderhoud
Gemiddeld
Groenblijvend
Ja
Gewicht
5 kg
Callistemon - struik - hoogte 60 cm
39,95 Prijs per stuk
Bestellen
Bestellen