• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
Home Palmboom Palmboom - Trachycarpus Fortunei

Palmboom Trachycarpus Fortunei

Palmboom Trachycarpus Fortunei

Deze onderhoudsvriendelijke Palmboom, ook wel bekend als de Chinese waaierpalm of Trachycarpus Fortunei heeft een stamhoogte van 160-180 cm en een totale hoogte van ca. 300 cm inclusief pot.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
359,-
Prijs per stuk
Toeslag 29,95
Levertijd 1-3 werkdagen
Trusted Shops

Wil je de boom zelf uitkiezen? Whatsapp ons en wij zullen een aantal foto’s van verschillende bomen sturen. 0619245428

Productomschrijving

Altijd al een winterharde palmboom in je tuin willen hebben? De Trachycarpus Fortunei, ook wel de Chinese Waaierpalm genoemd is een zeer onderhoudsvriendelijke Palmboom. De Chinese waaierpalm komt uit een bergachtig gedeelte waar sneeuw en vorst regelmatig voorkomen. Ons klimaat is dan ook uitermate geschikt voor deze palmboom. Deze Palmboom is verkrijgbaar in verschillende stamhoogtes.

Winterhard
De Trachycarpus Fortunei is winterhard in de volle grond tot -18 en in bak tot -10. Deze palmboom kun je zonder problemen in de winter buiten laten staan. Indien het in de winter erg koud wordt kan de palmboom afgedekt worden met een winterhoes.

Standplaats Trachycarpus Fortunei
De Trachycarpus Fortunei staat het liefst op een zonnige plek die licht beschut is. Deze palmboom doet het erg goed in de volle grond, maar in pot is ook geen enkel probleem.

Onderhoud Trachycarpus Fortunei
De Trachycarpus Fortunei is een onderhoudsvriendelijke palmboom die weinig onderhoud nodig heeft. Bij deze palmboom groeien er continu nieuwe bladeren uit de kern, als die bladeren lang genoeg zijn beginnen ze te hangen. De onderste bladeren worden op den duur bruin doordat ze in de stam komen te zitten. Als de onderste bladeren bruin zijn kunnen deze weggeknipt worden. De bladeren in de stam kunnen in het voorjaar en zomer weggeknipt worden.

Waterbehoefte
De Trachycarpus Fortunei heeft een redelijke waterbehoefte en het is belangrijk dat de boom niet uitdroogt. In de zomermaanden kan de Trachycarpus elke dag wel wat water gebruiken. Let er wel op dat de boom niet teveel water krijgt. Bij teveel water worden de punten van de palmboom bruin of zwart. Bij te weinig water gaan de bladeren hangen. Door regelmatig je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de boom nog vochtig genoeg is en niet te droog staat.

Snoeien
Bij de Trachycarpus Fortunei hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de palmboom en zorgt voor mooie groene bladeren. De palmboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Waterbehoefte
Gemiddeld
Onderhoud
Gemiddeld
Bloeiperiode
Voorjaar
Giftig
Nee
Bloemen
Nee
Voeding
Ja
Eetbaar
Nee
Groenblijvend
Ja
Snoeien
Gehele jaar
Vruchten
Ja
Geschikt voor binnen
Nee
Gewicht
200 kg
Potmaat
50 cm
Winterhard
Ja
Standplaats
Volle zon
Winterhard tot °C
tot °C-16
Hoogte
300-400 cm
Palmboom - Trachycarpus Fortunei
359,- Prijs per stuk
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies