• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
Home Palmboom Geleipalm - Butia Capitata - Stamhoogte 10-20 cm

Geleipalm Butia Capitata

Geleipalm Butia Capitata

Deze Geleipalm heeft een stamhoogte van 10-20 cm en heeft bij levering een totale hoogte van 130-150 cm inclusief pot.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
199,-
Prijs per stuk
 
Verzendkosten Gratis verzending
Trusted Shops

Productomschrijving

Ben je op zoek naar een bijzondere palmboom die meteen een leuke sfeer geeft? De Butia Capitata staat ook wel bekend als de geleipalm en heeft grote groene bladeren met een grijze gloed. Deze palmboom is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika en kan erg groot worden. In deze palm groeien gele vruchten die worden gebruikt voor het maken van gelei.

Winterhard
De Butia Capitata is een winterharde Palm die temperaturen kan verdragen tot -8. Deze palmboom moet bij strenge vorst tijdig afgedekt worden met een winterhoes of op een warme plek neergezet worden.

Standplaats Butia Capitata
De Butia Capitata is een plant die van warmte houdt. Deze palmboom kan het beste in de volle zon gezet worden en houdt van een beschutte plek met goede doorlaatbare grond.

Onderhoud Butia Capitata
De Butia Capitata is een onderhoudsvriendelijke palmboom die weinig onderhoud nodig heeft. Bij deze palmboom groeien de nieuwe bladeren uit de kruin en de stam groeit langzaam. De onderste bladeren kunnen weggeknipt worden als ze niet meer mooi zijn.

Waterbehoefte
De Butia Capitata heeft een redelijke waterbehoefte en het is belangrijk dat die niet uitdroogt. Een teken van te weinig water is dat het blad begint te hangen. Bij teveel water beginnen de punten van de palm te verkleuren. Door regelmatig je vinger goed in de aarde te steken kun je goed merken of de grond te droog of te nat is.

Snoeien
Bij de Butia Capitata hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de palmboom en zorgt voor mooie groene bladeren. De palmboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Geleipalm - Butia Capitata - Stamhoogte 10-20 cm
199,- Prijs per stuk
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies